• Bel ons op: +40 745 372 072   -   Schrijf ons: camping.route.roemenie@gmail.com

 • Visiting The Local Area

 • Zarand Mountains Vineyard

  Camping Route Roemenie in Minis, is in een wijnstreek gelegen aan de voet van het Zarand gebergte. Deze wijnstreek heeft een geschiedenis van vele honderden jaren en is 60 km. lang en kent vele wijnboeren. Bij velen kunt u de heerlijke rode en witte wijnen proeven alsook de rosé. Typische wijnen uit deze streek zijn: Royal Fetească, Muscat Ottonel, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cadarcă, Mustoasă of Măderat, Burgund mare, Pinot noir, Oporto, Sangiovese en de Italiaanse Riesling.

 • Het Fort in Şiria

  Dit fort vindt u in het dorp Şiria, 16 km. vanaf de camping. Het werd in de 13de eeuw gebouwd in de Romeinse stijl en moest 110 dorpjes beschermen. Het werd na de vele aanvallen iedere keer herbouwd en sterker gemaakt. Vandaag is het een geweldige ruïne op de top van de heuvels in Şiria op een hoogte van 496 meter. Een schitterende wandeling of een spannende autorit over een hobbelig bergpad brengt u naar boven.

 • Het klooster van Feredeu

  Dit is een orthodox klooster welke in 1710 heilig verklaard werd. De kloosterlingen zijn zeer vriendelijk en laten u graag alles van dichtbij zien. Het klooster ligt 16 km. van de camping in het dorp Şiria, dichtbij een riviertje waarvan men zegt dat er heilig water doorheen stroomt.

 • Het meer in Ghioroc

  Eén van de grootste attracties in de buurt, op 3,5 km van de camping, is het meer van Ghioroc. Op het strand zijn bars, restaurants en disco's. Het water is schoon en aangenaam van temperatuur. Heerlijk om verkoeling te zoeken op de warme dagen. U kunt er ook vissen en de volgende vissoorten kunt u vangen: karper, meerval, steur, voorn, caras, etc.

 • Het fort in Soimos

  Ligt onder de rook van Lipova in het dorp Soimos, zo'n 8 km van de camping. Gebouwd in 1278, vele keren verwoest en opnieuw opgebouwd tijdens de confrontaties tussen de Turken en de Habsburgers tussen 1300 en 1800. In de laatste jaren wordt geprobeerd deze prachtige ruïne te conserveren en met succes.

 • De Kathedraal van Maria Radna

  Gebouwd in 1520 in Barok stijl door de monniken der Fransiscanen. Vandaag is het een bedevaartsoord voor vele duizenden Katholieke Christenen. De kathedraal en het klooster werden vele keren verwoest tijdens de Turkse bezetting. Paus Johannes Paulus II gaf het klooster in 1992 de status van Basilica Minor wat een eretitel is voor een Rooms Katholiek kerkgebouw. (Basiliek)

 • De stad Lipova

  8 km van de camping ligt het kleine stadje Lipova aan de rivier de Mures wat honderden jaren de grens was tussen de Turken en de Habsburgers. Bewaard bleef de Turkse Bazar (nu een terras/restaurant, slagerij e.a. winkeltjes) welke gebouwd werd tussen 1637-1672. Hij is uniek in Roemenië. En aan de overkant van de bazar ziet u de kerk Adormirea Maici Domnului (de rustende nonnen van de Heer) gebouwd in Bizantijnse stijl in 1338. Het wordt beschouwd als het meesterwerk van de feodale kunst in Roemenië.

 • De boerenmarkt van Pancota

  Iedere zaterdagochtend vindt u hier een enorme grote boerenmarkt. De boeren komen van heinde en verre om hun producten aan de man te brengen. Zo vindt u hier: vlees, brood, kleding, meubels, paarden, schapen, koeien, vogels etc.etc. Een ware Must To Go!